Bc. Hana Štěpánová

Diplomová práce

Analýza umělých sladidel v potravinách

Analysis of artificial sweeteners in food
Anotace:
V této práci byla analyzována umělá sladidla pomocí vysokoúčinné kapalinové chromatografie. Cílem bylo ověření přítomnosti sladidel deklarovaných výrobci a jejich kvantifikace. Nejprve byly optimalizovány podmínky HPLC separace s UV detekcí na směsi standardů, zároveň se zjišťovaly retenční charakteristiky jednotlivých sladidel. Po nalezení optimálních podmínek pro separaci byly provedeny analýzy reálných …více
Abstract:
In this thesis the artificial sweeteners were analysed by high performance liquid chromatography. The aim was to verify the presence of sweeteners declared by producers and their quantification. At first the conditions for HPLC separations with UV detection were optimized using mix of standard solutions, simultaneously the retention characteristics of individual sweeteners were investigated. Using …více
 

Klíčová slova

umělá sladidla HPLC MS potraviny
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 19. 5. 2015

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 2. 6. 2015
  • Vedoucí: doc. Ing. Jan Fischer, CSc.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Štěpánová, Hana. Analýza umělých sladidel v potravinách. Pardubice, 2015. diplomová práce (Ing.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická

Univerzita Pardubice

Fakulta chemicko-technologická

Magisterský studijní program / obor:
Chemie / Analytická chemie