Andrea Kútna
Bachelor's thesis
Sušené maso a jeho výroba
Dried meat and its production
Abstract:
Tato bakalářská práce se zabývá technologií výroby sušeného masa. Maso je velmi důležitá potravina ve výživě lidí hlavně z hlediska bílkovin. Konzervace potravin je důležitý krok v uchovávání potravin. Bez konzervace by potraviny rychle podléhaly zkáze. Jednou z možností jak konzervovat je sušení a to různými způsoby. Prvním a velmi důležitým krokem při technologii sušeného masa je zvolit vhodné suroviny …moreAbstract:
The bachelor thesis deals with the technology of the dried meat production. Meat is a very important food for human nutrition because of the proteins contained. Food preservation is an important step in food storing. The food would spoil without preservation. One of the possibilities how to preserve food is is drying it in multiple ways. The first and very important step in the production of the dried …moreThesis defence
- Supervisor: prof. Ing. Alžbeta Jarošová, Ph.D.
Full text of thesis
Accessibility: Prohlašuji, že jsem práci: „Sušené maso a jeho výroba“ vypracovala samostatně a veškeré použité prameny a informace uvádím v seznamu použité literatury. Souhlasím, aby moje práce byla zveřejněna v souladu s § 47b zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), ve znění pozdějších předpisů, a v souladu s platnou Směrnicí o zveřejňování závěrečných prací. I declare that I have writen the thesis: „Dried meat and its production“ myself and all the sources and information are stated in the bibliography. I consent to publishing my thesis in accordance with the Section 47b of Act No. 111/1998 Coll., On Higher Education Institutions and on Amendments and Supplements to Other Acts (The Higher Education Act), as amended, and in accordance with the applicable Publication Directive of final theses.
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesBachelor programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Technology
Theses on a related topic
-
Konzervace potravin pomocí fyzikálních metod
Gabriela Tomášková -
Chemická konzervace potravin a její vliv na lidský organismus
Kateřina Kučerová -
Využití bylinných silic při konzervaci potravin
Jana Vlčková -
Možnosti aplikace silic z vybraných druhů čeledi Apiaceae pro konzervaci potravin
Markéta Vrbatová -
Tradiční metody konzervování potravin a jejich moderní alternativy
Anna Köppelová -
Využití pulzního elektrického pole při konzervaci potravin
Jakub Reitmeier -
Možnosti využití chitosanu pro konzervaci potravin
Emma-Josefina Klaisnerová -
Spreading Ebola virus from primary sources to the bush meat and its impact in West Africa
Romana Kremláčková