Monitoring výskytu larev čeledi Anisakidae v makrele obecné - Scomber scombrus a sledi obecném - Clupea harengus v tržní síti ČR – Bc. Pavla Dvořáková
Bc. Pavla Dvořáková
Diplomová práce
Monitoring výskytu larev čeledi Anisakidae v makrele obecné - Scomber scombrus a sledi obecném - Clupea harengus v tržní síti ČR
Monitoring for the Presence Of Larvae of the Anisakidae in the Mackerel General (Scromber scombrus) and Herring General (Clupea harengus) in the Market Network of the Czech Republic.
Anotace:
Diplomová práce byla zaměřena na monitoring výskytu larev parazita čeledi Anisakidae v mořských rybách a to konkrétně v makrele obecné Scomber scombrus a sledi obecném Clupea harengus. Tyto mořské ryby jsou k nám do České republiky dováženy z přímořských států a jsou pro nás jako spotřebitele běžně dostupné v obchodní síti. Během experimentální studie bylo použito makroskopické pozorování zakoupených …víceAbstract:
In this work was focused on monitoring the occurrence of larval parasite of the family Anisakidae in sea fish, specifically in Scomber Scombrus and Clupea Harengus. These marine fish are imported from the coastal states to the Czech Republic and are normally available to us as consumers in the commercial network. During the experimental study, macroscopic observations of purchased samples of selected …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 3. 5. 2019
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
DVOŘÁKOVÁ, Pavla. \textit{Monitoring výskytu larev čeledi Anisakidae v makrele obecné - Scomber scombrus a sledi obecném - Clupea harengus v tržní síti ČR}. Online. Diplomová práce. Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická. 2019. Dostupné z: https://theses.cz/id/i4vs1z/.
Jak správně citovat práci
Dvořáková, Pavla. Monitoring výskytu larev čeledi Anisakidae v makrele obecné - Scomber scombrus a sledi obecném - Clupea harengus v tržní síti ČR. Zlín, 2019. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Ryby - pozitiva a negativa jejich konzumace
Jan Sokol -
Mezipředmětový výukový program Ryby našich vod
Tereza SVĚTLÍKOVÁ -
Příjem rtuti ze sladkovodních a mořských ryb
Kateřina Sádovská -
Ryba v českém školním stravování
Karolína Brožová