Antioxidační látky v potravinách,jejich účinky v organismu a možnosti stanovení – Veronika Faltusová
Veronika Faltusová
Bachelor's thesis
Antioxidační látky v potravinách,jejich účinky v organismu a možnosti stanovení
The Role of Food Antioxidants, Benefit our Health and Determination Options
Anotácia:
Tato bakalářská práce je zaměřena na antioxidační látky, které se nachází v potravinách ať už v přirozené formě nebo jako aditiva. Je zde popsána důležitost antioxidantů jakožto látek prodlužujících údržnost potravin a také jejich úloha při ochraně organismu proti oxidačnímu stresu. Práce zahrnuje i dělení antioxidantů z různých hledisek, popis, charakteristiku a výskyt jednotlivých zástupců. Dále …viacAbstract:
This bachelor thesis is focused on antioxidant substances, which are natural part of foods or used as additives. This thesis describes the importance of antioxidants as a food preservative and they also protect the human body against oxidative stress. The next part is about sorting antioxidants in different ways. Then there is a description, characterization and occurrence of individual antioxidants …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 5. 2020
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Faltusová, Veronika. Antioxidační látky v potravinách,jejich účinky v organismu a možnosti stanovení . Zlín, 2020. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / odbor:
Chemistry and Food Technologies / Chemistry and Food Technologies
Práce na příbuzné téma
-
Studium antioxidační kapacity vybraných druhů drobného ovoce
Hana Hromadová -
Využití DNA jako biosenzoru pro hodnocení antioxidační kapacity vybraných látek
Martina PROKOPOVÁ -
Změny v celkové antioxidační kapacitě séra u depresivní poruchy
Pavla Havlíková -
Vliv vodního stresu na obsah fenolických sloučenin a antioxidační kapacity v hlizách brambor
Markéta Strankmüllerová -
Oxidační stres způsobený aktivními látkami pro kosmetický průmysl
Sára Jakubkovičová -
Recidivující aftózní stomatitida a oxidační stres
Lucie Masopustová -
Recidivující aftózní stomatitida a oxidační stres
Lucie Masopustová -
Oxidační stres způsobený aktivními látkami pro kosmetický průmysl
Sára Jakubkovičová