Porovnanie vinárskych podnikov určených pre výrobu tokajských vín a vín typu Ausbruch z technického a technologického hľadiska – Lucia Čelková
Lucia Čelková
Bachelor's thesis
Porovnanie vinárskych podnikov určených pre výrobu tokajských vín a vín typu Ausbruch z technického a technologického hľadiska
Porovnání vinařských provozů určených pro výrobu tokajských vín a vín typu Ausbruch z technologického a technického hlediska
Abstract:
Tato bakalářská práce se zaměřuje na charakteristiku dvou vinohradnických oblastí – Tokaj na východním Slovensku a Leithaberg, která je situována v okolí města Rust v Rakousku. Literární část poukazuje na stručnou historii, geologické a klimatické vlastnosti půdy v Tokajské oblasti a oblasti Leithaberg. Charakterizuje odrůdy pěstované v daných oblastech, a to jako ušlechtilá plíseň Botrytis cinerea …moreAbstract:
This bachelor thesis is focused on the characteristics of two wine regions – Tokaj in eastern Slovakia and Leithaberg which is situated near the town of Rust in Austria. The literary section points to a brief history, geological and climatic characteristics of the soil in the Tokaj and the Leithaberg regions. It characterizes the varieties grown in the given areas, such as the noble mold Botrytis cinerea …moreAbstract:
Táto bakalárska práca sa zameriava na charakteristiku dvoch vinohradníckych oblastí – Tokaj na východnom Slovensku a Leithaberg, ktorá je situovaná v okolí mesta Rust v Rakúsku. Literárna časť poukazuje na stručnú históriu, geologické a klimatické vlastnosti pôdy v Tokajské oblasti a oblasti Leithaberg. Charakterizuje odrody pestované v daných oblastiach, a to ako ušľachtilá pleseň Botrytis cinerea …more
Language used: Slovak
Date on which the thesis was submitted / produced: 3. 5. 2022
Thesis defence
- Date of defence: 20. 6. 2022
- Supervisor: Ing. Alice Čížková
- Reader: Božena Průšová, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
ČELKOVÁ, Lucia. \textit{Porovnanie vinárskych podnikov určených pre výrobu tokajských vín a vín typu Ausbruch z technického a technologického hľadiska}. Online. Bachelor's thesis. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Faculty of Horticulture. 2022. Available from: https://theses.cz/id/i5ao7v/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureBachelor programme / specializace:
Horticulture engineering / Vinohradnictví a vinařství
Theses on a related topic
-
Sledování změn chemického složení vína během technologie výroby vína
Marie Orságová -
Technologie výroby vína pomocí řízené a spontánní fermentace
Hana Svobodová -
Technologie výroby speciálních vín
Markéta Hořavová -
Technologie výroby ovocných vín s obsahem oxidu uhličitého
Sára Malečková -
Vliv technologie výroby na látkové složení vína odrůdy Tramín červený
Miroslav Šibrava -
Vliv různé technologie bílého vína na obsah oxidu siřičitého
Antonín Ivan -
Modelová technologie výroby bílého vína a odrůdové rozdílnosti
Radoslav Mičo -
Porovnání technologie řízené mikrooxidace a výroby vín v sudech.
Julie Londová