Porovnanie vinárskych podnikov určených pre výrobu tokajských vín a vín typu Ausbruch z technického a technologického hľadiska – Lucia Čelková
Lucia Čelková
Bachelor's thesis
Porovnanie vinárskych podnikov určených pre výrobu tokajských vín a vín typu Ausbruch z technického a technologického hľadiska
Porovnání vinařských provozů určených pro výrobu tokajských vín a vín typu Ausbruch z technologického a technického hlediska
Anotácia:
Tato bakalářská práce se zaměřuje na charakteristiku dvou vinohradnických oblastí – Tokaj na východním Slovensku a Leithaberg, která je situována v okolí města Rust v Rakousku. Literární část poukazuje na stručnou historii, geologické a klimatické vlastnosti půdy v Tokajské oblasti a oblasti Leithaberg. Charakterizuje odrůdy pěstované v daných oblastech, a to jako ušlechtilá plíseň Botrytis cinerea …viacAbstract:
This bachelor thesis is focused on the characteristics of two wine regions – Tokaj in eastern Slovakia and Leithaberg which is situated near the town of Rust in Austria. The literary section points to a brief history, geological and climatic characteristics of the soil in the Tokaj and the Leithaberg regions. It characterizes the varieties grown in the given areas, such as the noble mold Botrytis cinerea …viacAbstract:
Táto bakalárska práca sa zameriava na charakteristiku dvoch vinohradníckych oblastí – Tokaj na východnom Slovensku a Leithaberg, ktorá je situovaná v okolí mesta Rust v Rakúsku. Literárna časť poukazuje na stručnú históriu, geologické a klimatické vlastnosti pôdy v Tokajské oblasti a oblasti Leithaberg. Charakterizuje odrody pestované v daných oblastiach, a to ako ušľachtilá pleseň Botrytis cinerea …viac
Jazyk práce: Slovak
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 3. 5. 2022
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 20. 6. 2022
- Vedúci: Ing. Alice Čížková
- Oponent: Božena Průšová, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
ČELKOVÁ, Lucia. \textit{Porovnanie vinárskych podnikov určených pre výrobu tokajských vín a vín typu Ausbruch z technického a technologického hľadiska}. Online. Bakalárska práca. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Faculty of Horticulture. 2022. Dostupné z: https://theses.cz/id/i5ao7v/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureBachelor programme / specializace:
Horticulture engineering / Vinohradnictví a vinařství
Práce na příbuzné téma
-
Sledování změn chemického složení vína během technologie výroby vína
Marie Orságová -
Technologie výroby vína pomocí řízené a spontánní fermentace
Hana Svobodová -
Technologie výroby speciálních vín
Markéta Hořavová -
Technologie výroby ovocných vín s obsahem oxidu uhličitého
Sára Malečková -
Vliv technologie výroby na látkové složení vína odrůdy Tramín červený
Miroslav Šibrava -
Vliv různé technologie bílého vína na obsah oxidu siřičitého
Antonín Ivan -
Modelová technologie výroby bílého vína a odrůdové rozdílnosti
Radoslav Mičo -
Porovnání technologie řízené mikrooxidace a výroby vín v sudech.
Julie Londová