Bc. Markéta Pirunčíková

Master's thesis

Aplikace kolagenu do tepelně opracovaných masných výrobků

Application of Collagen into Heat-Treated Meat Products
Anotácia:
Diplomová práce se zabývá aplikací kolagenu do tepelně opracovaných masných výrobků, kterým byla zvolena kuřecí játrová paštika. V teoretické části práce jsou popsány základní vlastnosti masa, dále masné výrobky, kolagen a želatina. V praktické části jsou testovány komerční kolagenní přípravky ScanGel a VeproGel v kuřecích paštikách ve vztahu ke drůbežímu kolagenu získaného ze slepičích a kuřecích …viac
Abstract:
This master thesis deals with the application of collagen to heat treated meat products, which is chicken liver pate. The theoretical part are describes the basic properties of meat, meats products, collagen and gelatine. In the practical part, the commercial collagen products ScanGel and VeproGel are tested in chicken pates in relation to poultry collagen obtained from chicken feet. Individual samples …viac
 
 
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 5. 2020

Obhajoba závěrečné práce

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Pirunčíková, Markéta. Aplikace kolagenu do tepelně opracovaných masných výrobků. Zlín, 2020. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe