Bc. Andrea Veselá

Master's thesis

Enkapsulace lyofilizovaných probiotických kultur

Encapsulation of freeze-dried probiotic cultures
Anotácia:
Literární přehled této diplomové práce se zabýval významem a využitím probiotik ve vztahu k lidskému zdraví a potravinářství. Probiotika jsou významnou součástí výroby funkčních doplňků, z důvodu jejich příznivého působení na zdraví hostitele, zejména tím, že udržují rovnováhu mikrobioty v organismu, to může pozitivně ovlivnit imunitní systém a průběh některých onemocnění. První část experimentální …viac
Abstract:
The literature review of this thesis dealt with the importance and use of probiotics in relation to human health and the food industry. Probiotics are an important part of the production of functional supplements, due to their beneficial effects on host health, especially by maintaining the balance of the microbiota in the body, this can positively affect the immune system and the course of certain …viac
 
 
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 13. 5. 2024

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 3. 6. 2024
  • Vedúci: Ing. Gabriela Franke, Ph.D.
  • Oponent: Vlasta Stancová, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendel University in Brno

Faculty of AgriSciences

Master programme / specializace:
Food and Beverage Human Nutrition / Human Nutrition

Práce na příbuzné téma

  • Žádné práce na příbuzné téma.