Jan Staš

Bachelor's thesis

Natural compounds used for reduction of enzymatic browning in food processing

Přírodní látky používané k redukci enzymatického hnědnutí při zpracování potravin
Anotácia:
Sušení neboli dehydratace je jeden z nejpoužívanějších způsobů konzervace potravin, přestože má i některé záporné stránky. Hlavní nevýhodou je, že ovoce a zelenina při sušení podléhá procesu hnědnutí. Tato reakce může být žádoucí, jako tomu je u karamelizace, nebo nežádoucí, například jablečné hnědnutí po rozříznutí. Potraviny, včetně nápojů, mohou hnědnout kvůli enzymatickému nebo neenzymatickému …viac
Abstract:
Drying or dehydration is one of the most popular methods for food preservation, despite it has some disadvantages. The main drawback is that dryed fruits or vegetables undergo browning reactions. Browning foods may be desirable, as in caramelisation, or undesirable, as in an apple turning brown after being cut. Foods, including beverages, can turn brown through either enzymatic or non-enzymatic processes …viac
 
 
Jazyk práce: English
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 15. 4. 2015

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedúci: doc. Ing. Jan Banout, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta tropického zemědělství

Czech University of Life Sciences Prague

Faculty of Tropical AgriSciences

Bachelor programme / odbor:
Tropical Agriculture / Sustainable Development in the Tropics and Subtropics

 
Názov
Vložil
Vložené
Práva
Theses i8mcpu i8mcpu/2
16. 4. 2015
Složky
Soubory
Mach, J.
16. 4. 2015
  • Co je jinak přidání souboru

    Soubor nebo složku lze nahrát pomocí tlačítka Přidat.
  • Co je jinak další operace se soubory

    Podrobnosti lze zjistit označením příslušného řádku.
  • Co je jinak pohled pro experty

    Pro častou práci je možné zvolit režim Více možností.
  • Co je nové vyhledávání souborů

    Vyhledávaný výraz můžete zadat přímo do adresního řádku.
  • Co je nové rychlý přístup k souborům

    Pomocí funkce Nedávné je možné se rychle vrátit k právě prohlíženým souborům. Oblíbené soubory je také možné označit Hvězdičkou.
  • Co se chystá

    Připravujeme další vylepšení pro mobilní zařízení.