Natural compounds used for reduction of enzymatic browning in food processing – Jan Staš
Jan Staš
Bakalářská práce
Natural compounds used for reduction of enzymatic browning in food processing
Přírodní látky používané k redukci enzymatického hnědnutí při zpracování potravin
Anotace:
Sušení neboli dehydratace je jeden z nejpoužívanějších způsobů konzervace potravin, přestože má i některé záporné stránky. Hlavní nevýhodou je, že ovoce a zelenina při sušení podléhá procesu hnědnutí. Tato reakce může být žádoucí, jako tomu je u karamelizace, nebo nežádoucí, například jablečné hnědnutí po rozříznutí. Potraviny, včetně nápojů, mohou hnědnout kvůli enzymatickému nebo neenzymatickému …víceAbstract:
Drying or dehydration is one of the most popular methods for food preservation, despite it has some disadvantages. The main drawback is that dryed fruits or vegetables undergo browning reactions. Browning foods may be desirable, as in caramelisation, or undesirable, as in an apple turning brown after being cut. Foods, including beverages, can turn brown through either enzymatic or non-enzymatic processes …více
Jazyk práce: angličtina
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 15. 4. 2015
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Jan Banout, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
STAŠ, Jan. \textit{Natural compounds used for reduction of enzymatic browning in food processing}. Online. Bakalářská práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta tropického zemědělství. 2015. Dostupné z: https://theses.cz/id/i8mcpu/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta tropického zemědělstvíČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta tropického zemědělstvíBakalářský studijní program / obor:
Tropické zemědělství / Trvale udržitelný rozvoj tropů a subtropů
Práce na příbuzné téma
-
Influence of drying method on drying kinetics and organoleptic properties of selected Cambodian fresh water fish species
Anna Hubáčková -
Effect of Drying Pretreatments on Air and Solar Drying of Jerky Prepared from Eland (Taurotragus oryx) Meat
Iva Kučerová -
Mathematical modelling of drying and desolvation of pharmaceuticals
Ioannis Vasilopoulos -
Encapsulation of lipophilic substances in the form of emulsions by the spray drying process
Martin Rompotl
Název
Vložil
Vloženo
Práva