Senzorické hodnocení vybraných obilných nápojů – Bc. Martin URBAN
Bc. Martin URBAN
Master's thesis
Senzorické hodnocení vybraných obilných nápojů
Abstract:
Cílem diplomové práce bylo senzorické a nutriční hodnocení rostlinných nápojů. Analýza se zaměřila na rýžové a ovesné nápoje. Část populace má zdravotní problémy při konzumaci mléka. Určitou náhradou tak mohou být nápoje z luštěnin, obilovin, ořechů apod. Ovesné a rýžové nápoje neobsahují cholesterol, jsou zdrojem minerálních látek a vitaminů. Rýžový a ovesný nápoj neobsahuje laktózu ani mléčné bílkoviny …moreAbstract:
The aim of this diploma thesis was a sensory and nutritional evaluation of vegetable drinks. The analysis focused on rice and oat drink. Part of the population has health problems with milk consumption. Some substitutes can be beverages from legumes, cereals, nuts, etc. Oat and rice drinks does not contain cholesterol, are a source of minerals and vitamins. Rice and oat drink does not contain lactose …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 15. 4. 2019
Thesis defence
- Supervisor: Dr. Ing. Jaromír Kadlec
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
URBAN, Martin. \textit{Senzorické hodnocení vybraných obilných nápojů}. Online. Master's thesis. České Budějovice: University of South Bohemia in České Budějovice, Faculty of Agriculture. 2019. Available from: https://theses.cz/id/i8n1se/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
URBAN, Martin. Senzorické hodnocení vybraných obilných nápojů. Č. Budějovice, 2019. diplomová práce (Ing.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Zemědělská fakulta
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Zemědělská fakultaUNIVERSITY OF SOUTH BOHEMIA IN ČESKÉ BUDĚJOVICE
Faculty of AgricultureMaster programme / field:
Agriculture Engineering / Agricultural Ecology
Theses on a related topic
-
Nutriční a senzorická jakost obilninových kaší pro kojence a batolata
Anna Němcová -
Senzorická analýza vybraných druhů jedlého hmyzu
Veronika Kotrbová -
Senzorická jakost komerčních výrobků na redukci hmotnosti
Valeriya Bondareva -
Inovace receptur masných výrobků s ohledem na nutriční hodnotu
Markéta Janík Piechowiczová -
Profil aminokyselin v alternativních proteinových doplňcích stravy určených pro sportovní výživu a jejich senzorická přijatelnost u různých skupin konzumentů.
Sabina Špičková -
Vliv přidání řepkového oleje do krmné směsi na nutriční hodnotu a sklizňové parametry u cvrčka domácího
Michaela Šlechtová -
Vliv způsobu tepelné úpravy hovězího masa na nutriční hodnotu, technologické a organoleptické vlastnosti
Daniel Drholec -
Plodová zelenina - nutriční a gastronomický význam
Veronika Skupinová
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights