Senzorické hodnocení vybraných obilných nápojů – Bc. Martin URBAN
Bc. Martin URBAN
Diplomová práce
Senzorické hodnocení vybraných obilných nápojů
Anotace:
Cílem diplomové práce bylo senzorické a nutriční hodnocení rostlinných nápojů. Analýza se zaměřila na rýžové a ovesné nápoje. Část populace má zdravotní problémy při konzumaci mléka. Určitou náhradou tak mohou být nápoje z luštěnin, obilovin, ořechů apod. Ovesné a rýžové nápoje neobsahují cholesterol, jsou zdrojem minerálních látek a vitaminů. Rýžový a ovesný nápoj neobsahuje laktózu ani mléčné bílkoviny …víceAbstract:
The aim of this diploma thesis was a sensory and nutritional evaluation of vegetable drinks. The analysis focused on rice and oat drink. Part of the population has health problems with milk consumption. Some substitutes can be beverages from legumes, cereals, nuts, etc. Oat and rice drinks does not contain cholesterol, are a source of minerals and vitamins. Rice and oat drink does not contain lactose …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 15. 4. 2019
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Dr. Ing. Jaromír Kadlec
Citační záznam
Jak správně citovat práci
URBAN, Martin. Senzorické hodnocení vybraných obilných nápojů. Č. Budějovice, 2019. diplomová práce (Ing.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Zemědělská fakulta
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Zemědělská fakultaJIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
Zemědělská fakultaMagisterský studijní program / obor:
Zemědělské inženýrství / Agroekologie - Péče o krajinu
Práce na příbuzné téma
-
Porovnání nutriční a senzorické jakosti vybraného masného výrobku z hlediska obsahu tuku a soli
Nikola Zapletalová -
Vliv způsobu tepelné úpravy hovězího masa na nutriční hodnotu, technologické a organoleptické vlastnosti
Daniel Drholec -
Vliv přidání řepkového oleje do krmné směsi na nutriční hodnotu a sklizňové parametry u cvrčka domácího
Michaela Šlechtová -
Plodová zelenina - nutriční a gastronomický význam
Veronika Skupinová -
Technologická a senzorická jakost zrna a pečiva z pšenice špaldy
Markéta KYPTOVÁ -
Senzorická přijatelnost jogurtů s přídavkem vedlejších produktů potravinářského a zemědělského sektoru
Michaela Plutová -
Význam rostlinných nápojů z hlediska složení aminokyselin
Lucie Linhartová -
Rostlinné nápoje
Andrea Poslužná
Název
Vložil
Vloženo
Práva