Mgr. Lucie Vítková

Master's thesis

Optimalizace enzymatického štěpení proteinů pro účely rychlé přípravy proteomických vzorků

Optimalization of proteolytic digestion of trypsin for the puropse of fast proteomic sample preparation
Anotácia:
Při identifikaci proteinů je příprava proteolytických vzorků velmi důležitým krokem. Pro účely proteomické analýzy se preferuje štěpení bílkovin pomocí enzymů, protože enzymatická hydrolýza zaručuje vysokou specifitu a reprodukovatelnost. Nejčastěji používaným enzymem této fáze analýzy je trypsin. Trypsin katalyzuje hydrolýzu vazeb na C-konci aminokyselinového řetězce za argininem a lysinem. Výhodou …viac
Abstract:
The preparation of hydrolysed proteomic samples is a very important step for the identification of proteins. The enzymatic digestion of proteins is preferred for the proteomic analysis because of the high specificity and reproducibility of the enzymatic hydrolysis. The application of trypsin is the most extended in this analysis part. Trypsin cleaves protein or peptide chains mainly at the carboxyl …viac
 
 
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 6. 5. 2010

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 2. 6. 2010
  • Vedúci: prof. RNDr. Zuzana Bílková, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Vítková, Lucie. Optimalizace enzymatického štěpení proteinů pro účely rychlé přípravy proteomických vzorků. Pardubice, 2010. diplomová práce (Mgr.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická

University of Pardubice

Faculty of Chemical Technology

Master programme / odbor:
Special Chemical and Biological Programmes / Analysis of Biological Materials