Mgr. Lucie Vítková

Diplomová práce

Optimalizace enzymatického štěpení proteinů pro účely rychlé přípravy proteomických vzorků

Optimalization of proteolytic digestion of trypsin for the puropse of fast proteomic sample preparation
Anotace:
Při identifikaci proteinů je příprava proteolytických vzorků velmi důležitým krokem. Pro účely proteomické analýzy se preferuje štěpení bílkovin pomocí enzymů, protože enzymatická hydrolýza zaručuje vysokou specifitu a reprodukovatelnost. Nejčastěji používaným enzymem této fáze analýzy je trypsin. Trypsin katalyzuje hydrolýzu vazeb na C-konci aminokyselinového řetězce za argininem a lysinem. Výhodou …více
Abstract:
The preparation of hydrolysed proteomic samples is a very important step for the identification of proteins. The enzymatic digestion of proteins is preferred for the proteomic analysis because of the high specificity and reproducibility of the enzymatic hydrolysis. The application of trypsin is the most extended in this analysis part. Trypsin cleaves protein or peptide chains mainly at the carboxyl …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 6. 5. 2010

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 2. 6. 2010
  • Vedoucí: prof. RNDr. Zuzana Bílková, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Vítková, Lucie. Optimalizace enzymatického štěpení proteinů pro účely rychlé přípravy proteomických vzorků. Pardubice, 2010. diplomová práce (Mgr.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická

Univerzita Pardubice

Fakulta chemicko-technologická

Magisterský studijní program / obor:
Speciální chemicko-biologické obory / Analýza biologických materiálů