Jana Ludvíková
Bachelor's thesis
Vitaminy v pšenicích se zbarveným zrnem
Vitamins in colour-grained wheat genotypes
Abstract:
Pšenice je obilnina, která plní významnou roli v lidské výživě, protože je bohatým zdrojem sacharidů a bílkovin. Kromě těchto základních živin jsou v pšeničných zrnech obsaženy také některé vitaminy, které jsou nezbytné pro správné fungování lidského organismu. V obilkách pšenice jsou zastoupeny především vitamin C, vitaminy skupiny B a vitamin E. V bakalářské práci byla popsána chemická struktura …moreAbstract:
Wheat is a cereal that plays an important role in human nutrition because it is a rich source of carbohydrates and proteins. In addition to these essential nutrients, wheat grain also contain some vitamins that are essential for the proper functioning of the human body. Mainly vitamin C, B vitamins and vitamin E are found in the wheat kernel. In this bachelor's thesis is described the chemical structure …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 12. 7. 2020
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Barbora Burešová
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
LUDVÍKOVÁ, Jana. \textit{Vitaminy v pšenicích se zbarveným zrnem}. Online. Bachelor's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2020. Available from: https://theses.cz/id/i9yegj/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme / field:
Agriculture, Horticulture and Rural Development / Nutrition and Foodstuffs
Theses on a related topic
-
Vliv hyperglykemie na expresi transportéru pro thiamin a transketolázy in vitro
Anna Pleskačová -
Metabolizmus thiaminu během fyziologické a gestačním diabetes komplikované gravidity
Roman Kudláč -
Přehled ztrát thiaminu a riboflavinu při skladování a technologickém zpracování
Adriana HAVELCOVÁ -
Stanovení thiaminu v ječmeni, sladu a potravních doplňcích
Kateřina Vítková
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights