Vitaminy v pšenicích se zbarveným zrnem – Jana Ludvíková
Jana Ludvíková
Bakalářská práce
Vitaminy v pšenicích se zbarveným zrnem
Vitamins in colour-grained wheat genotypes
Anotace:
Pšenice je obilnina, která plní významnou roli v lidské výživě, protože je bohatým zdrojem sacharidů a bílkovin. Kromě těchto základních živin jsou v pšeničných zrnech obsaženy také některé vitaminy, které jsou nezbytné pro správné fungování lidského organismu. V obilkách pšenice jsou zastoupeny především vitamin C, vitaminy skupiny B a vitamin E. V bakalářské práci byla popsána chemická struktura …víceAbstract:
Wheat is a cereal that plays an important role in human nutrition because it is a rich source of carbohydrates and proteins. In addition to these essential nutrients, wheat grain also contain some vitamins that are essential for the proper functioning of the human body. Mainly vitamin C, B vitamins and vitamin E are found in the wheat kernel. In this bachelor's thesis is described the chemical structure …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 12. 7. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Barbora Burešová
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program / obor:
Zemědělství, zahradnictví a rozvoj venkova / Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Vliv hyperglykemie na expresi transportéru pro thiamin a transketolázy in vitro
Anna Pleskačová -
Metabolizmus thiaminu během fyziologické a gestačním diabetes komplikované gravidity
Roman Kudláč -
Přehled ztrát thiaminu a riboflavinu při skladování a technologickém zpracování
Adriana HAVELCOVÁ -
Stanovení thiaminu v ječmeni, sladu a potravních doplňcích
Kateřina Vítková
Název
Vložil
Vloženo
Práva