Bc. Veronika Dvořáková

Master's thesis

Aktivita enzymů v syrových potravinách

Enzyme activity in raw food
Abstract:
Práce se zabývá tématem stanovením enzymů v syrových potravinách. Dále je v práci popsán specifický přístup k výživě formou konzumace ?raw? potravin, jejichž výroba a produkce je úzce svázána s biopotravinami a ekologickým zemědělstvím. V experimentální části byl stanovován obsah/aktivita vybraných enzymů v syrové stravě. Nejprve byly metody ověřeny na vybraných vzorcích zeleniny a ovoce. Poté byla …more
Abstract:
This work was focused on the determination of enzyme content in raw food. A specific approach to nutrition via the raw food consumption has been described. The production of raw food is related to the bio-labeled food products and organic agriculture. In the experimental part, the activity/content of selected enzyme was evaluated in raw food including fruits and vegetables followed by fruit bars designed …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 13. 5. 2016

Thesis defence

  • Date of defence: 6. 6. 2016
  • Supervisor: doc. Ing. Libor Červenka, Ph.D.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

Dvořáková, Veronika. Aktivita enzymů v syrových potravinách. Pardubice, 2016. diplomová práce (Ing.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • no one
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická

University of Pardubice

Faculty of Chemical Technology

Master programme / field:
Chemistry and Technology of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs