Rozdíly v reologických vlastnostech různých druhů pšenice – Lenka JORDÁKOVÁ
Lenka JORDÁKOVÁ
Bakalářská práce
Rozdíly v reologických vlastnostech různých druhů pšenice
Differences in rheological properties of different wheat species
Anotace:
V této bakalářské práci (Rozdíly v reologických vlastnostech různých druhů pšenice) byly porovnány čtyři druhy potravinářské pšenice, jedné z nejpěstovanějších plodin na celém světě. Posouzena byla známá pšenice setá (Triticum aestivum L.) a dále pluchaté pšenice, které jsou pěstovány především v ekologickém zemědělství. Těmi jsou pšenice jednozrnka (Triticum monococcum L.), pšenice dvouzrnka (Triticum …víceAbstract:
In this bachelor thesis (Differences in rheological characters of different kinds of wheat) I compared four kinds of the most grown wheat all over the world which is food wheat. I compared as well as common wheat (Triticum aestivum L.) and hulled wheats which are primarily planted in ecological farming. Hulled wheats are einkorn (Triticum monococcum L.), emmer (Triticum dicoccum (Schrank) Schuebl) …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 15. 4. 2019
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Petr Konvalina, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
JORDÁKOVÁ, Lenka. Rozdíly v reologických vlastnostech různých druhů pšenice. Č. Budějovice, 2019. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Zemědělská fakulta
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Zemědělská fakultaJIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
Zemědělská fakultaBakalářský studijní program / obor:
Zemědělství / Agroekologie
Práce na příbuzné téma
-
Vliv odrůd pšenice ozimé na reologické a pekařské vlastnosti
Jana Králová -
Reologické vlastnosti směsi pšeničné mouky s přídavky cvrččí mouky
Barbora ČEDÍKOVÁ -
Vliv odrůd pšenice ozimé na reologické vlastnosti těsta
Veronika Hliněnská -
Vliv aditivních látek na reologické vlastnosti pšeničných těst
Hana BÍLKOVÁ -
Vliv definovaných aminokyselin na vlastnosti pšeničného těsta.
Andrea BORUTOVÁ -
Hodnocení rezistence k fuzarióze klasu pluchaté pšenice (špalda) v porovnání s pšenicí setou
Markéta Cirusová -
Využití minoritních druhů pšenice v ekologickém zemědělství
Anna Maternová -
Možnosti zlepšení produkčních parametrů a potravinářské jakosti minoritních druhů pšenice v ekologickém zemědělství
Monika Zrcková
Název
Vložil
Vloženo
Práva