Využití vedlejších produktů při výrobě vína – Bc. Markéta Hořavová
Bc. Markéta Hořavová
Master's thesis
Využití vedlejších produktů při výrobě vína
Utilization of side products in wine processing
Abstract:
Cílem diplomové práce „Využití vedlejších produktů při výrobě vína“ bylo seznámit se s problematikou odpadu ve vinařství a navrhnout recepturu pro výrobu jemného pečiva – muffin, s použitím pšeničné mouky a špaldové celozrnné mouky s přídavkem hroznové mouky a hroznového oleje v množství 5 %, 10 %, 15 % a 20 %. Provést měření pevnosti (TIRA), barvy na spektrofotometru, objemu, ztráty výpekem, poměrové …moreAbstract:
The aim of the diploma thesis "Utilization of side products in wine processing" was to get to know the issue of waste in viticulture and design a recipe for the production of pastry - muffin, using wheat flour and spelled wholemeal flour with grape flour and grape oil addition in the amount of 5%, 10%, 15% and 20%. To perform fortress measurements (TIRA), color on spectrophotometer, volume, baking …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 4. 5. 2022
Thesis defence
- Date of defence: 31. 5. 2022
- Supervisor: doc. Ing. Viera Šottníková, Ph.D.
- Reader: Jaroslav Palásek, externi
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesMaster programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Technology
Theses on a related topic
-
Senzorické hodnoceni teffu a výrobků z něj
Kateřina Nedomová -
Senzorické hodnocení kávy z Coffea arabica v závislosti na způsobu přípravy: Testování pomocí senzorického a konzumentského panelu
Markéta Kratochvílová -
Vliv vybraných demografických faktorů na senzorické hodnocení a přijatelnost konzumních druhů mlék
Denisa TOMÁŠKOVÁ -
Aktuální témata v literatuře pro děti a mládež na příkladu děl Muffin a čaj a Koláčky a spiklenci
Klára ZŮBKOVÁ -
Směsi pro výrobu bezlepkových muffin s přídavkem vlákniny
Kristýna Bazalová