Bc. Markéta Hořavová

Master's thesis

Využití vedlejších produktů při výrobě vína

Utilization of side products in wine processing
Abstract:
Cílem diplomové práce „Využití vedlejších produktů při výrobě vína“ bylo seznámit se s problematikou odpadu ve vinařství a navrhnout recepturu pro výrobu jemného pečiva – muffin, s použitím pšeničné mouky a špaldové celozrnné mouky s přídavkem hroznové mouky a hroznového oleje v množství 5 %, 10 %, 15 % a 20 %. Provést měření pevnosti (TIRA), barvy na spektrofotometru, objemu, ztráty výpekem, poměrové …more
Abstract:
The aim of the diploma thesis "Utilization of side products in wine processing" was to get to know the issue of waste in viticulture and design a recipe for the production of pastry - muffin, using wheat flour and spelled wholemeal flour with grape flour and grape oil addition in the amount of 5%, 10%, 15% and 20%. To perform fortress measurements (TIRA), color on spectrophotometer, volume, baking …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 4. 5. 2022

Thesis defence

  • Date of defence: 31. 5. 2022
  • Supervisor: doc. Ing. Viera Šottníková, Ph.D.
  • Reader: Jaroslav Palásek, externi

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta