Bc. Markéta Hořavová

Master's thesis

Využití vedlejších produktů při výrobě vína

Utilization of side products in wine processing
Anotácia:
Cílem diplomové práce „Využití vedlejších produktů při výrobě vína“ bylo seznámit se s problematikou odpadu ve vinařství a navrhnout recepturu pro výrobu jemného pečiva – muffin, s použitím pšeničné mouky a špaldové celozrnné mouky s přídavkem hroznové mouky a hroznového oleje v množství 5 %, 10 %, 15 % a 20 %. Provést měření pevnosti (TIRA), barvy na spektrofotometru, objemu, ztráty výpekem, poměrové …viac
Abstract:
The aim of the diploma thesis "Utilization of side products in wine processing" was to get to know the issue of waste in viticulture and design a recipe for the production of pastry - muffin, using wheat flour and spelled wholemeal flour with grape flour and grape oil addition in the amount of 5%, 10%, 15% and 20%. To perform fortress measurements (TIRA), color on spectrophotometer, volume, baking …viac
 
 
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 5. 2022

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 31. 5. 2022
  • Vedúci: doc. Ing. Viera Šottníková, Ph.D.
  • Oponent: Jaroslav Palásek, externi

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta