Povrchové a elektrokinetické vlastnosti bakterií jogurtových kultur – Ing. Jana KNÉBLOVÁ
Ing. Jana KNÉBLOVÁ
Master's thesis
Povrchové a elektrokinetické vlastnosti bakterií jogurtových kultur
Surface and electrokinetic properties of yogurt culture bacteria
Anotácia:
Tato diplomová práce se zabývá popisem povrchových a elektrokinetických vlastností vybraných mikrobiálních systémů, které jsou přítomny v produktech mlékárenského průmyslu. Tyto mikroorganismy jsou Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus a Streptococcus salivarius subsp. thermophilus. Vlastnosti těchto mikroorganizmů byly studovány pomocí běžných metod sloužících k popisu povrchových a elektrokinetických …viacAbstract:
This diploma thesis is focused on description of the surface and electrokonetic properties of selected bacterial strains which are present in milk industry products. These microorganisms are Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus and Streptococcus salivarius subsp. thermophilus. Their properties were studied by using of commonly available methods for the description of surface and electrokonetic …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 5. 2010
Identifikátor:
15734
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 2. 6. 2010
Citační záznam
Jak správně citovat práci
KNÉBLOVÁ, Jana. Povrchové a elektrokinetické vlastnosti bakterií jogurtových kultur. Zlín, 2010. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / odbor:
Chemistry and food technologies / Technology, hygiene and economics of food production
Práce na příbuzné téma
-
Filmotvorné a lakařské vlastnosti latexů v závislosti na pH a typu alkalizačního činidla
František Jandura -
Vliv povrchových modifikací lipidových nanočástic na jejich vlastnosti
Vendula Mašková -
Fyzikálně chemické a biologické vlastnosti (nano)částic pro kosmetické aplikace
Dita Moricová -
Syntéza a vlastnosti magnetických mikro- a nanočástic a jejich aplikace
Vojtěch Malý -
Au anebo Ag nanostruktury: vlastnosti a příprava pomocí vybraných aminokyselin
Václav PROKŮPEK -
Měření zeta potenciálu a kontaktního úhlu smáčení vzorků z lokality Darkov
Šárka Dvořáková -
Povrchové vlastnosti částic kompozitních nanomateriálů
Pavel Kalivoda -
Posouzení stability viskózních roztoků pro účely stanovení velikosti koloidních částic a Zeta-potenciálu
Radim Lukáš