Mgr. Andrea Trnková, Ph.D.

Disertační práce

Sekundární metabolity ovlivňující kvalitu potravin

Secondary metabolites influence on the food quality
Anotace:
Sekundární rostlinné metabolity jako jsou isoflavony podléhají v prostředí bachorové tekutiny metabolismu, který je ovlivňován mnohými faktory. Významným metabolitem je equol, který vyniká svými estrogenními a antioxidačními účinky. Cílem této práce bylo popsat metabolismus isoflavonů v prostředí dvou typů bachorové tekutiny v závislosti na podávaném krmivu (objemné a jadrné) a době inkubace vzorků …více
Abstract:
Secondary plant metabolites like isoflavones degrade in ruminal fluid. The metabolism of dietary isoflavones is influenced by many factors. Equol is a very important metabolite with an unique estrogenic and antioxidant activity. The aim of this study was to describe the metabolism of isoflavones in two types of rumen fluid influenced by the diet (hay and concentrate-rich) during the incubation time …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 1. 9. 2022

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 21. 10. 2022
  • Vedoucí: prof. Mgr. Tomáš Kašparovský, Ph.D.
  • Oponent: doc. Mgr. Jan Muselík, Ph.D., prof. Mgr. Marek Petřivalský, Dr.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta