Vliv teploty a doby skladování na mikrobiologickou kvalitu balené salátové zeleniny – Bc. Veronika Krejčová
Bc. Veronika Krejčová
Master's thesis
Vliv teploty a doby skladování na mikrobiologickou kvalitu balené salátové zeleniny
Influence of temperature and storage time on microbiological quality of packaged salad vegetables
Abstract:
Diplomová práce se zabývá problematikou mikrobiální bezpečnosti čerstvé salátové zeleniny. Počet mikroorganismů (nárůst/pokles) v produktech čerstvé salátové zeleniny byl vyhodnocován s ohledem na vliv teploty a doby skladování. Pro pokusy byla zvolena jedno druhová zelenina (baby špenát a polníček) a více-druhová zelenina (mixy listové a salátové zeleniny). Sledovaly se tyto mikrobiální ukazatele …moreAbstract:
The diploma thesis deals with the issue of microbial safety of fresh salad vegetables. The number of microorganisms (increase/decrease) in fresh salad vegetable products was evaluated with respect to the effect of storage temperature and storage time. Single-species vegetables (baby spinach and cornsalad) and multi-species vegetables (mixes of leafy and salad vegetables) were chosen for the experiments …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 4. 5. 2022
Thesis defence
- Date of defence: 31. 5. 2022
- Supervisor: doc. MVDr. Olga Cwiková, Ph.D.
- Reader: Michal Kosař, externi
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
KREJČOVÁ, Veronika. \textit{Vliv teploty a~doby skladování na mikrobiologickou kvalitu balené salátové zeleniny}. Online. Master's thesis. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Faculty of AgriSciences. 2022. Available from: https://theses.cz/id/idueww/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesMaster programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Quality and Safety
Theses on a related topic
-
Sledování mikrobiálního složení ve fermentovaných mléčných výrobcích v průběhu zrání a po dobu skladování
Ondřej Černý -
Jakostní parametry olivového oleje v závislosti na době skladování
Tereza Brettfeldová -
Vliv doby skladování na senzorickou jakost sušeného masa
Tereza Martincová -
Vliv konzervačních metod a doby skladování na obsah vitaminu C v ovocných šťávách
Gabriela Tomášková -
Vliv doby a podmínek skladování na kvalitu a výživnou hodnotu řízkové siláže
Michal Kuděla -
Vliv doby skladování potravin rostlinného původu na stanovení jejich autenticity
Martina Trödlerová -
Vliv doby skladování na vybrané fyzikální vlastnosti vajec
Jana Strnková -
Vliv doby skladování na kvalitu osiva Primula vulgaris
Hana Strachotová