Vliv vybraných látek v potravinách živočišného původu na rozvoj civilizačních chorob – Jana ZÁHORKOVÁ
Jana ZÁHORKOVÁ
Bachelor's thesis
Vliv vybraných látek v potravinách živočišného původu na rozvoj civilizačních chorob
Effect of chosen substances in food of animal origin in development of lifestyle diseases
Abstract:
Tato bakalářská práce se zabývá vlivem škodlivých látek, nacházejících se v živočišných potravinách, které působí na rozvoj civilizačních chorob. V rybách se mohou vyskytovat karcinogenní látky, jako jsou polychlorované bifenyly (PCB), polychlorované dibenzo-p-dioxiny (PCDD), polychlorované dibenzofurany (PCDF), pesticidy, methylrtuť a olovo. Vyšší spotřeba červeného masa a masných výrobků zvyšuje …moreAbstract:
This bachelor thesis is devoted to the effect of harmful substances found in animal foods that affect the development of civilization diseases. Fish can contain carcinogenic substances, such as polychlorinated biphenyls (PCBs), polychlorinated dibenzo-p-dioxins (PCDDs), polychlorinated dibenzofurans (PCDFs), pesticides, methylmercury and lead. Higher consumption of red meat and meat products increases …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 24. 4. 2015
Accessible from:: 24. 4. 2015
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Božena Hosnedlová, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
ZÁHORKOVÁ, Jana. \textit{Vliv vybraných látek v potravinách živočišného původu na rozvoj civilizačních chorob}. Online. Bachelor's thesis. České Budějovice: University of South Bohemia in České Budějovice, Faculty of Agriculture. 2015. Available from: https://theses.cz/id/ie8zsa/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
ZÁHORKOVÁ, Jana. Vliv vybraných látek v potravinách živočišného původu na rozvoj civilizačních chorob. Č. Budějovice, 2015. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Zemědělská fakulta
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 24.4.2015
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 24. 4. 2015 dostupné: světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Zemědělská fakultaUNIVERSITY OF SOUTH BOHEMIA IN ČESKÉ BUDĚJOVICE
Faculty of AgricultureBachelor programme / field:
Agriculture / Agricultural Biotechnology
Theses on a related topic
-
Epidemiologie a prevence karcinomu prostaty
Marcela ŠLACHTOVÁ -
Nízko a bezsacharidové potraviny na českém trhu
Michaela MICHALOVÁ -
Vedlo by zavedení spotřební daně na zdraví škodlivé potraviny v tuzemsku ke změně spotřebitelských preferencí obyvatel?
Veronika NOSKOVÁ -
FUNKČNÍ POTRAVINY A JEJICH ROLE V GASTRONOMII
Petr Žižlavský -
Funkční potraviny z pohledu biologicky aktivních látek
Denisa Holasová -
Funkční potraviny ve výživě člověka
Veronika ZEVLOVÁ
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights