Věra STOČKOVÁ

Bachelor's thesis

Alternativní využití potravinářských obilovin - pěstování námele pro lékařské účely

Alternative exploitation of food cereals-breeding ergot for medical purporses.
Abstract:
Cílem bakalářské práce bylo zpracovat rešerši na téma využití obilovin pro nepotravinářské účely {--} pěstování námele. Námel je houbou přeměněné zrno obiloviny, které obsahuje toxické látky. Významné je jeho využití v lékařství. Používá se nejčastěji z důvodů svých léčebných účinků. V našich podmínkách se námel pěstuje na ozimém žitu. Podmínkou získání dostatečného množství námele očekávané kvality …more
Abstract:
The aim of the bachelor thesis was to write a bibliographic search about the use of cereals for nonfood purposes {--} cultivation of ergot. The ergot is a grain of cereal transformed by fungus, which contains toxic substances. The usage of ergot is important in medical sciences. Mostly, it is used for his therapeutic effect. The ergot is cultivated on the winter rye in our conditions. To obtain sufficient …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 31. 5. 2010
Identifier: 16258

Thesis defence

  • Date of defence: 15. 6. 2010
  • Supervisor: Mgr. Iva Burešová, Ph.D.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

STOČKOVÁ, Věra. Alternativní využití potravinářských obilovin - pěstování námele pro lékařské účely. Kroměříž, 2010. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Tomas Bata University in Zlín

Faculty of Technology

Bachelor programme / field:
Chemistry and food technologies / Technology and Management in Gastronomy

Theses on a related topic