Bc. Barbora Odehnalová

Master's thesis

Vliv zpracování kávy na obsah kofeinu a jeho účinky na lidský organismus

The effect of coffee processing on the caffeine content and its effects on the human organism
Anotácia:
Tato diplomová práce se zaměřuje na porovnání obsahu kofeinu v kávě zpracované různými způsoby. Jde o suché a mokré zpracování, kdy jsou v prvním zmíněném případě zrna kávy po sběru a vytřízení sušena na slunci na ideální vlhkost. U mokré metody se káva nechává v kádích s přidanými mikroorganismy fermentovat a následně sušit. Součástí práce jsou i účinky kofeinu na lidský organismus.
Abstract:
This diploma thesis focuses on the comparison of caffeine content in coffee processed in different ways. It involves dry and wet processing, where in the first mentioned case the coffee beans are dried in the sun to the ideal moisture level after collection and sorting. In the wet method, the coffee is fermented in vats with added microorganisms and then dried. The work also includes the effects of …viac
 
 
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 23. 4. 2023

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 30. 5. 2023
  • Vedúci: Mgr. Olga Kryštofová, Ph.D.
  • Oponent: Terezie Starečková, externi

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta