Vliv zpracování kávy na obsah kofeinu a jeho účinky na lidský organismus – Bc. Barbora Odehnalová
Bc. Barbora Odehnalová
Master's thesis
Vliv zpracování kávy na obsah kofeinu a jeho účinky na lidský organismus
The effect of coffee processing on the caffeine content and its effects on the human organism
Anotácia:
Tato diplomová práce se zaměřuje na porovnání obsahu kofeinu v kávě zpracované různými způsoby. Jde o suché a mokré zpracování, kdy jsou v prvním zmíněném případě zrna kávy po sběru a vytřízení sušena na slunci na ideální vlhkost. U mokré metody se káva nechává v kádích s přidanými mikroorganismy fermentovat a následně sušit. Součástí práce jsou i účinky kofeinu na lidský organismus.Abstract:
This diploma thesis focuses on the comparison of caffeine content in coffee processed in different ways. It involves dry and wet processing, where in the first mentioned case the coffee beans are dried in the sun to the ideal moisture level after collection and sorting. In the wet method, the coffee is fermented in vats with added microorganisms and then dried. The work also includes the effects of …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 23. 4. 2023
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 30. 5. 2023
- Vedúci: Mgr. Olga Kryštofová, Ph.D.
- Oponent: Terezie Starečková, externi
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesMaster programme / specializace:
Food and Beverage Human Nutrition / Human Nutrition
Práce na příbuzné téma
-
Development of portable capillary electrophoresis instrumentation for medical diagnostic purposes
Petra Itterheimová -
Analysis of biologically important substances by capillary electrophoresis coupled with mass spectrometry
Anna Týčová -
New Instrumentation for Capillary Electrophoresis: Development and Characterization
Markéta Ryvolová -
Advanced approaches for analysis of wine samples and proteins in capillary zone electrophoresis
Miroslava Bittová -
The use of capillary electrophoresis for a study of drug metabolism focused on cytochromes P450 and flavin-containing monooxygenase
Jiří Konečný -
Application of Capillary Electrophoresis for Drug Metabolism Studies
Roman Řemínek -
Účinek kofeinu a placebo kofeinu podaného v kávě a jeho vliv na výsledky testu pozornosti.
Barbora Hořáková -
Biologická aktivita kofeinu v lidském organismu
Tomáš Růžička