Biokluby v návaznosti na předválečná spotřební družstva – Mgr. Dagmar Suchá
Mgr. Dagmar Suchá
Bakalářská práce
Biokluby v návaznosti na předválečná spotřební družstva
Czech Organic Food Clubs and their links to Pre-War Consumer Co-operatives
Anotace:
Bakalářská práce se zabývá srovnáním předválečných spotřebních družstev a současných bioklubů z hlediska jejich struktury, cílů a praktického fungování. Předkládá čtenáři charakteristiku družstevního hnutí, jeho principů a hodnot a popisuje vývoj jak družstevnictví jako takového, tak speciálně družstevnictví spotřebního. Podrobně se věnuje Rochdaleským průkopníkům - prvnímu spotřebnímu družstvu, které …víceAbstract:
This thesis compares the pre-war consumer co-operatives with a contemporary organic food buying clubs from the aspects of structure, goals and functioning. It provides characteristics of the co-operative movement, its principles and values and describes the development of the co-operative movement as a whole and specially of consumer co-operatives. It discusses the Rochdale Society of Equitable Pioneers …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 28. 4. 2010
Identifikátor:
https://is.muni.cz/th/gif76/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 1. 6. 2010
- Vedoucí: RNDr. Naděžda Johanisová, Ph.D.
- Oponent: Mgr. Kateřina Rezková
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Fakulta sociálních studiíMasarykova univerzita
Fakulta sociálních studiíBakalářský studijní program / obor:
Humanitní environmentalistika / Environmentální studia
Práce na příbuzné téma
-
Komunitou podporované zemědělství - případová studie z ČR a Švédska
Ludmila Kopecká -
Komunitou podporované zemědělství jako odpověď na aktuální výzvy udržitelnosti
Kateřina Hanzelínová -
Potenciál komunitou podporovaného zemědělství v ČR
Veronika Frélichová -
Komunitou podporované zemědělství v ČR
Tomáš NOSKO -
Komunitou podporované zemědělství
Karolína ŽIŽKOVÁ -
Komunitou podporované zemědělství
Karolína ŽIŽKOVÁ -
Economic Evaluation of Organic Agriculture and Traditional Agriculture: The Case of European Union Countries
Tütay Nacak -
Customer motivations in the purchase of organic food
Tamara Savelyeva