Jarmila Šuláková

Bakalářská práce

Nově se objevující patogenní mikroorganismy přenosné potravinami

New Emerging Foodborne Pathogens
Anotace:
Bakalářská práce se věnuje mikrobiologickým rizikům, popisuje nejčastěji se vyskytující patogenní mikroorganismy v potravinách a je zaměřena na výskyt nových nebo nově se objevujících patogenních mikroorganismů přenosných potravinami a vodou. Podrobně charakterizuje patogenní bakterie, mikromycety, viry, priony a parazitické prvoky. Práce se věnuje také metodám jejich detekce a možnostem prevence.
Abstract:
The bachelor thesis deals with microbiological risks, describes the most common pathogenic microorganisms in food and is focused on the occurrence of new or emerging pathogenic microorganisms transmitted by food and water. It characterizes in detail pathogenic bacteria, micromycetes, viruses, prions and parasitic protozoa. The work also deals with methods of their detection and prevention options.
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 5. 2020

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: doc. RNDr. Leona Buňková, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Šuláková, Jarmila. Nově se objevující patogenní mikroorganismy přenosné potravinami. Zlín, 2020. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Fakulta technologická

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin