Nově se objevující patogenní mikroorganismy přenosné potravinami – Jarmila Šuláková
Jarmila Šuláková
Bakalářská práce
Nově se objevující patogenní mikroorganismy přenosné potravinami
New Emerging Foodborne Pathogens
Anotace:
Bakalářská práce se věnuje mikrobiologickým rizikům, popisuje nejčastěji se vyskytující patogenní mikroorganismy v potravinách a je zaměřena na výskyt nových nebo nově se objevujících patogenních mikroorganismů přenosných potravinami a vodou. Podrobně charakterizuje patogenní bakterie, mikromycety, viry, priony a parazitické prvoky. Práce se věnuje také metodám jejich detekce a možnostem prevence.Abstract:
The bachelor thesis deals with microbiological risks, describes the most common pathogenic microorganisms in food and is focused on the occurrence of new or emerging pathogenic microorganisms transmitted by food and water. It characterizes in detail pathogenic bacteria, micromycetes, viruses, prions and parasitic protozoa. The work also deals with methods of their detection and prevention options.
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 5. 2020
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Šuláková, Jarmila. Nově se objevující patogenní mikroorganismy přenosné potravinami. Zlín, 2020. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Kontaminace syrového mléka patogenními mikroorganismy
Lenka Zbořilová -
Patogenní mikroorganismy v mléce
Tomáš Krejča -
Snížení mikrobiální kontaminace zvířecích exkrementů vermikompostováním
Ester Převorová -
Potencionální riziko mikrobiální kontaminace při kompostování odpadů
Karolína Bernatová -
Mikrobiologická kontaminace ovocných čajů
Hana Kuřáková -
Patogenní mikroorganismy v potravinách
Barbora Moravcová -
Aerobní sporulující bakterie v potravinách
Andrea Wagnerová -
Transkriptomická analýza bakterie Bacillus cereus
Petra Kubasová