Cirkulární gastronomie jako integrální součást udržitelného turismu – Karolína Daňová
Karolína Daňová
Bakalářská práce
Cirkulární gastronomie jako integrální součást udržitelného turismu
Circular gastronomy as an integral part of sustainable tourism
Anotace:
Bakalářská práce se zabývá tématem „cirkulární gastronomie“ jako účinného nástroje pro snižování potravinového a jiného odpadu v restauracích spolu se zvyšováním jejich konkurenceschopnosti. Cílem práce je popsat na základě literární rešerše praktiky cirkulární gastronomie, analyzovat je a následně zhodnotit jejich přínosy z hlediska základních pěti pilířů udržitelného rozvoje. Získané poznatky budou …víceAbstract:
The bachelor's thesis deals with the topic of "circular gastronomy" as an effective tool for reducing food and other waste in restaurants, along with increasing their competitiveness. The aim of the thesis is to describe the practices of circular gastronomy based on a literature review, analyze them, and, subsequently, evaluate their benefits from the perspective of the five basic pillars of sustainable …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 24. 4. 2025
Identifikátor:
https://vskp.vse.cz/eid/95820
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 2025
- Vedoucí: Lucie Nencková
- Oponent: Renata Lukášová
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Vysoká škola ekonomická v Prazehttps://vskp.vse.cz/eid/95820
Vysoká škola ekonomická v Praze
Bakalářský studijní program:
Mezinárodní obchod
Práce na příbuzné téma
-
Možnosti snižování odpadu v gastronomii a potravinářství v kontextu cirkulární ekonomiky
Katarína Vezérová -
Aplikace principů cirkulární ekonomiky ve vybraných gastro provozovnách: školní jídelny
Matěj LUKSCH -
Možnosti snižování odpadu v gastronomii a potravinářství v kontextu cirkulární ekonomiky
Katarína Vezérová -
Sustainability transitions, policy-making and circular economy: a study on the effectiveness of the European and Dutch policy-mixes aimed at implementing a circular economy in the Dutch agro-food and construction industries.
Linda den Bol -
Circular economy and the goals of sustainability
Sanya Goswami -
Quantification of Food Loss and Food Waste in the Philippines
Anieluz Concepcion PASTOLERO -
Food Waste: Potraviny z odpadu nebo odpad z potravin?
Michaela Šebíková -
Waste of food by consumers in gastronomic establishments
Karla Procházková