Vlastnosti a využití bylin (léčivých rostlin) – Ing. Jana STRNKOVÁ
Ing. Jana STRNKOVÁ
Bachelor's thesis
Vlastnosti a využití bylin (léčivých rostlin)
Medicinal herbs qualities and applications
Abstract:
Cílem práce je charakteristika rozmanitých vlastností bylin (léčivých rostlin). Mezi význam-né vlastnosti bylin patří antioxidační účinky (ochrana před znehodnocením způsobeným oxidací {--} žluknutím) a antimikrobiální působení (udržení mikrobiální nezávadnosti potlačením růstu patogenů). Dále jsou důležité organoleptické vlastnosti (vůně a chuť, které ovlivňují výběr potravin) a rozmanité zdravotní …moreAbstract:
The aim of the thesis is the characterization of various medicinal herbs properties. Antioxidant effect (protection against oxidative devaluation - rancidity) and antimicrobial activity (keeps microbial standards by pathogen reduction) belong to the relevant herbal qualities. Organoleptic properties (odour and taste, which influence food preferences) and various health effects (e.g. hypotensive, diuretic …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 4. 6. 2007
Identifier:
5431
Thesis defence
- Date of defence: 25. 6. 2007
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
STRNKOVÁ, Jana. Vlastnosti a využití bylin (léčivých rostlin). Zlín, 2007. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci pouze na univerzitě až od 04. 06. 2007
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlný text práce je k dispozici v elektronické podobě.
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and food technologies / Chemistry and food technologies
Theses on a related topic
-
Antimikrobiální vlastnosti medu
Kateřina Drabová -
Enzymatické a antimikrobiální vlastnosti kozího mléka
Aneta Špínová -
Antimikrobiální vlastnosti rostlinných látek
Barbora Žižlavská