Ing. Jana STRNKOVÁ

Bachelor's thesis

Vlastnosti a využití bylin (léčivých rostlin)

Medicinal herbs qualities and applications
Abstract:
Cílem práce je charakteristika rozmanitých vlastností bylin (léčivých rostlin). Mezi význam-né vlastnosti bylin patří antioxidační účinky (ochrana před znehodnocením způsobeným oxidací {--} žluknutím) a antimikrobiální působení (udržení mikrobiální nezávadnosti potlačením růstu patogenů). Dále jsou důležité organoleptické vlastnosti (vůně a chuť, které ovlivňují výběr potravin) a rozmanité zdravotní …more
Abstract:
The aim of the thesis is the characterization of various medicinal herbs properties. Antioxidant effect (protection against oxidative devaluation - rancidity) and antimicrobial activity (keeps microbial standards by pathogen reduction) belong to the relevant herbal qualities. Organoleptic properties (odour and taste, which influence food preferences) and various health effects (e.g. hypotensive, diuretic …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 4. 6. 2007
Identifier: 5431

Thesis defence

  • Date of defence: 25. 6. 2007

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

STRNKOVÁ, Jana. Vlastnosti a využití bylin (léčivých rostlin). Zlín, 2007. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci pouze na univerzitě až od 04. 06. 2007

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plný text práce je k dispozici v elektronické podobě.

Tomas Bata University in Zlín

Faculty of Technology

Bachelor programme / field:
Chemistry and food technologies / Chemistry and food technologies

Theses on a related topic