Ing. Jana STRNKOVÁ

Bakalářská práce

Vlastnosti a využití bylin (léčivých rostlin)

Medicinal herbs qualities and applications
Anotace:
Cílem práce je charakteristika rozmanitých vlastností bylin (léčivých rostlin). Mezi význam-né vlastnosti bylin patří antioxidační účinky (ochrana před znehodnocením způsobeným oxidací {--} žluknutím) a antimikrobiální působení (udržení mikrobiální nezávadnosti potlačením růstu patogenů). Dále jsou důležité organoleptické vlastnosti (vůně a chuť, které ovlivňují výběr potravin) a rozmanité zdravotní …více
Abstract:
The aim of the thesis is the characterization of various medicinal herbs properties. Antioxidant effect (protection against oxidative devaluation - rancidity) and antimicrobial activity (keeps microbial standards by pathogen reduction) belong to the relevant herbal qualities. Organoleptic properties (odour and taste, which influence food preferences) and various health effects (e.g. hypotensive, diuretic …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 6. 2007
Identifikátor: 5431

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 25. 6. 2007

Citační záznam

Jak správně citovat práci

STRNKOVÁ, Jana. Vlastnosti a využití bylin (léčivých rostlin). Zlín, 2007. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci pouze na univerzitě až od 04. 06. 2007

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plný text práce je k dispozici v elektronické podobě.

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Fakulta technologická

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin

Práce na příbuzné téma