Vlastnosti a využití bylin (léčivých rostlin) – Ing. Jana STRNKOVÁ
Ing. Jana STRNKOVÁ
Bakalářská práce
Vlastnosti a využití bylin (léčivých rostlin)
Medicinal herbs qualities and applications
Anotace:
Cílem práce je charakteristika rozmanitých vlastností bylin (léčivých rostlin). Mezi význam-né vlastnosti bylin patří antioxidační účinky (ochrana před znehodnocením způsobeným oxidací {--} žluknutím) a antimikrobiální působení (udržení mikrobiální nezávadnosti potlačením růstu patogenů). Dále jsou důležité organoleptické vlastnosti (vůně a chuť, které ovlivňují výběr potravin) a rozmanité zdravotní …víceAbstract:
The aim of the thesis is the characterization of various medicinal herbs properties. Antioxidant effect (protection against oxidative devaluation - rancidity) and antimicrobial activity (keeps microbial standards by pathogen reduction) belong to the relevant herbal qualities. Organoleptic properties (odour and taste, which influence food preferences) and various health effects (e.g. hypotensive, diuretic …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 6. 2007
Identifikátor:
5431
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 25. 6. 2007
Citační záznam
Jak správně citovat práci
STRNKOVÁ, Jana. Vlastnosti a využití bylin (léčivých rostlin). Zlín, 2007. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci pouze na univerzitě až od 04. 06. 2007
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlný text práce je k dispozici v elektronické podobě.
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Antimikrobiální vlastnosti medu
Kateřina Drabová -
Enzymatické a antimikrobiální vlastnosti kozího mléka
Aneta Špínová -
Antimikrobiální vlastnosti rostlinných látek
Barbora Žižlavská