Změny chemického složení brambor v průběhu skladování – Bc. Hana ŠUTOVÁ
Bc. Hana ŠUTOVÁ
Bachelor's thesis
Změny chemického složení brambor v průběhu skladování
The changes of chemical composition in potato tubers during storage
Abstract:
Tato práce je zaměřena na změny chemického složení brambor v průběhu skladová-ní. V první části se pojednává o chemických, anatomických a morfologických vlastnostech bramborových hlíz. V další části jsou popsány jednotlivé odrůdy nejčastěji pěstované v ČR. Protože tato práce je zaměřena na skladování brambor, jsou zde zahrnuty i podmínky a způsoby skladování bramborových hlíz, včetně změn, ke kterým …moreAbstract:
The work is focused on the changes of the chemical composition of potatoes during storing. The first part deals with the chemical, anatomical, and morphological properties of potato tubers. The next part describes individual cultivars grown in the Czech Republic most often. As the work is focused on the storage of potatoes it includes description of conditions and methods of storing potato tubers including …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 2. 6. 2008
Identifier:
8027
Thesis defence
- Date of defence: 13. 6. 2008
- Supervisor: Mgr. Monika Černá
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
ŠUTOVÁ, Hana. Změny chemického složení brambor v průběhu skladování. Kroměříž, 2008. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci pouze na univerzitě až od 02. 06. 2008
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlný text práce je k dispozici v elektronické podobě.
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and food technologies / Chemie a technologie potravin
Theses on a related topic
-
Zhodnocení ztrát při skladování brambor ve vybrané bramborárně
Jakub PELÁN -
Nutričně významné látky bramborové hlízy
Stanislava Habrová -
Barevné hlízy brambor - možný zdroj anthokyanů
Michal Skulník -
Obsahové látky v hlízách jakonu (Smallanthus sonchifolius)
Kristina Heřmanová -
Porovnání nutriční a užitné hodnoty hlíz vybraných odrůd konzumních brambor
Jana BOUŠKOVÁ -
Vliv tepelného opracování hlíz různých odrůd brambor na jejich senzorickou jakost
Klaudie Adamíková