Martina Svitáková

Bakalářská práce

Analýza sloučenin fosforu jako konzervantů a reziduí v produktech potravinářské chemie pomocí 31P NMR spektroskopie

Analysis of phosphorus compounds as conservants and residua in food chemistry by the help of 31P NMR spectroscopy
Anotace:
V rámci této bakalářské práce bylo zakoupeno 8 nápojů "colového" typu a jedna čistě přírodní jablečná šťáva. U všech těchto nápojů byla nejdříve změřena jejich elektrická vodivost a jejich pH. Z odparků jednotlivých nápojů byly připraveny vzorky v D2O a DMSO-d6 pro 1H a 31P NMR spektroskopii. Na základě změřených 1H NMR spekter bylo porovnáváno skutečné složení nápoje se složením deklarovaným výrobcem …více
Abstract:
Within this Bachelor thesis, 8 drinks of the "cola" type and one pure natural apple juice were purchased. For all these drinks, their electrical conductivity and their pH were first measured. Samples in D2O and DMSO-d6 for 1H and 31P NMR spectroscopy were prepared from individual drink residua. Based on the measured 1H NMR spectra, the actual composition of the drink was compared with that declared …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 15. 7. 2021
Zveřejnit od: 31. 12. 2999

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: prof. Ing. Aleš Růžička, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Svitáková, Martina. Analýza sloučenin fosforu jako konzervantů a reziduí v produktech potravinářské chemie pomocí 31P NMR spektroskopie. Pardubice, 2021. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická

Plný text práce

Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická

Univerzita Pardubice

Fakulta chemicko-technologická

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Hodnocení a analýza potravin