Neenzymatická glykace proteinů a stárnutí – Bc. Kateřina SLOWIKOVÁ
Bc. Kateřina SLOWIKOVÁ
Master's thesis
Neenzymatická glykace proteinů a stárnutí
Non-enzymatic glycation and aging
Abstract:
Produkty neenzymatické glykace jsou dávány do souvislosti se stárnutím i vznikem a rozvojem nemocí stáří. Předložená diplomová práce je zaměřena na zavedení metod pro hodnocení neenzymatické glykace proteinů, a to jak na molekulární úrovni, tak i na úrovni celého organismu mikroskopické hlístice C. elegans. Optimalizovány byly tyto metody: spektrofotometrické hodnocení glykace, denzitometrická kvantifikace …moreAbstract:
Products of non-enzymatic glycation have been associated with aging and with iniciation and progression of age-related diseases. This thesis deals with optimization of methods for evaluation of non-enzymatic glycation of proteins, both at the molecular level and at the level of the whole organism - the microscopic nematode C. elegans. Methods used: spectrophotometric measurement of protein glycation …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 13. 5. 2015
Accessible from:: 13. 5. 2015
Thesis defence
- Supervisor: Mgr. Jiří Voller, Ph.D.
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
SLOWIKOVÁ, Kateřina. Neenzymatická glykace proteinů a stárnutí. Olomouc, 2015. diplomová práce (Mgr.). UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI. Přírodovědecká fakulta
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 13.5.2015
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 13. 5. 2015 dostupné: světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI, Přírodovědecká fakultaPALACKÝ UNIVERSITY OLOMOUC
Faculty of ScienceMaster programme / field:
Biology / Experimental Biology
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights