Neenzymatická glykace proteinů a stárnutí – Bc. Kateřina SLOWIKOVÁ
Bc. Kateřina SLOWIKOVÁ
Diplomová práce
Neenzymatická glykace proteinů a stárnutí
Non-enzymatic glycation and aging
Anotace:
Produkty neenzymatické glykace jsou dávány do souvislosti se stárnutím i vznikem a rozvojem nemocí stáří. Předložená diplomová práce je zaměřena na zavedení metod pro hodnocení neenzymatické glykace proteinů, a to jak na molekulární úrovni, tak i na úrovni celého organismu mikroskopické hlístice C. elegans. Optimalizovány byly tyto metody: spektrofotometrické hodnocení glykace, denzitometrická kvantifikace …víceAbstract:
Products of non-enzymatic glycation have been associated with aging and with iniciation and progression of age-related diseases. This thesis deals with optimization of methods for evaluation of non-enzymatic glycation of proteins, both at the molecular level and at the level of the whole organism - the microscopic nematode C. elegans. Methods used: spectrophotometric measurement of protein glycation …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 13. 5. 2015
Zveřejnit od: 13. 5. 2015
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Mgr. Jiří Voller, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
SLOWIKOVÁ, Kateřina. Neenzymatická glykace proteinů a stárnutí. Olomouc, 2015. diplomová práce (Mgr.). UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI. Přírodovědecká fakulta
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 13.5.2015
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 13. 5. 2015 dostupné: světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI, Přírodovědecká fakultaUNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI
Přírodovědecká fakultaMagisterský studijní program / obor:
Biologie / Experimentální biologie
Název
Vložil
Vloženo
Práva