Vplyv spracovania čučoriedok na obsah biologicky aktívnych látok – Bc. Viktória Balaščáková
Bc. Viktória Balaščáková
Master's thesis
Vplyv spracovania čučoriedok na obsah biologicky aktívnych látok
Vliv zpracování borůvek na obsah biologicky aktivních látek
Abstract:
Tato diplomová práce se zabývá vlivem zpracování a skladování borůvek na obsah bioaktivních látek. Cílem práce bylo stanovit a porovnat obsahy bioaktivních látek v 6 typech uskladnění a zpracování borůvek. Pomocí spektrofotometrických analýz byl stanoven obsah polyfenolů, flavonoidů, celková antioxidační kapacita stanovená metodou TEAC a celková antioxidační kapacita metodou DPPH ve zmrazených, sušených …moreAbstract:
This thesis deals with the influence of blueberry processing on the content of bioactive compounds. The aim of the study was to determine and compare the content of bioactive compounds in six types of storage and processing of blueberries. Spectrophotometric analysis was used to determine the content of polyphenols, flavonoids, total antioxidant capacity determined by the TEAC method, and total antioxidant …moreAbstract:
Táto diplomová práca sa zaoberá vplyvom spracovania a skladovania čučoriedok na obsah bioaktívných látok. Cieľom práce bolo stanoviť a porovnať obsahy bioaktívných látok v 6 typoch uskladnenia a spracovania čučoriedok. Pomocou spektrofotometrických analýz bol stanovený obsah polyfenolov, flavonoidov, celková antioxidačná kapacita stanovená metódou TEAC a celková antioxidačná kapacita metódou DPPH v …more
Language used: Slovak
Date on which the thesis was submitted / produced: 21. 4. 2023
Thesis defence
- Date of defence: 29. 5. 2023
- Supervisor: Mgr. Olga Kryštofová, Ph.D.
- Reader: Terezie Starečková, externi
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
BALAŠČÁKOVÁ, Viktória. \textit{Vplyv spracovania čučoriedok na obsah biologicky aktívnych látok}. Online. Master's thesis. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Faculty of AgriSciences. 2023. Available from: https://theses.cz/id/ii4y75/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesMaster programme / specializace:
Food and Beverage Human Nutrition / Food Technology
Theses on a related topic
-
Biologicky aktívne látky v psychoaktívnej rastline Erythroxylum coca
Beáta Strelcová -
Biologicky aktívne látky vybraného sortimentu jedlých kvetov
Daniel Kormančík -
Biologicky aktivní sloučeniny obsahující indolový skelet
Tatiana Vraňáková -
Aktívne látky v čučoriedkach
Viktória Balaščáková -
Biologicky aktivní látky vybraných parazitických rostlin čeledi Orobanchaceae
Ivana Daňková -
Transportní nano-nosiče pro biologicky aktivní látky
Marie Kudličková Pešková -
Fotolabilní chránicí skupiny pro biologicky aktivní látky: p-Hydroxyphenacyl ammoniové soli
Iwona Božena Bownik -
Biologicky aktivní látky s potencionálním antiparazitárním účinkem a jejich působení na průběh vybraných parazitóz
Radka Pecková