Bc. Jan Čunderle

Diplomová práce

Změny v množství a složení mléka holštýnských dojnic způsobené prodloužením laktace

Changes in the amount and composition of cow milk from Holstein dairy cows caused by prolonged lactation
Anotace:
Diplomová práce se zabývá analýzou změn v množství a složení kravského mléka holštýnských dojnic způsobených prodloužením laktace. Potřebné informace ohledně složení kravského mléka a podrobnějšího popisu mléčných složek (tuk, bílkovina, somatika, laktóza, močovina) jsou obsaženy v literárním přehledu. Vzorky použité v naší analýze, byly získány od holštýnských dojnic z Farmy Unčovice. Vzorky mléka …více
Abstract:
ABSTRACTThe aim of the thesis was to evaulate and analysis of changes in the amount and composition of cow milk from Holstein dairy cows caused by prolonged lactation.The necessary information regarding the composition of cow's milk and a more detailed description of the milk components (fat, protein, somatic cell, lactose, urea) are included in the literature review. Samples were obtained from Holstein …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 25. 4. 2019

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: prof. Ing. Gustav Chládek, CSc.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta