Bc. Jan Čunderle

Master's thesis

Změny v množství a složení mléka holštýnských dojnic způsobené prodloužením laktace

Changes in the amount and composition of cow milk from Holstein dairy cows caused by prolonged lactation
Abstract:
Diplomová práce se zabývá analýzou změn v množství a složení kravského mléka holštýnských dojnic způsobených prodloužením laktace. Potřebné informace ohledně složení kravského mléka a podrobnějšího popisu mléčných složek (tuk, bílkovina, somatika, laktóza, močovina) jsou obsaženy v literárním přehledu. Vzorky použité v naší analýze, byly získány od holštýnských dojnic z Farmy Unčovice. Vzorky mléka …more
Abstract:
ABSTRACTThe aim of the thesis was to evaulate and analysis of changes in the amount and composition of cow milk from Holstein dairy cows caused by prolonged lactation.The necessary information regarding the composition of cow's milk and a more detailed description of the milk components (fat, protein, somatic cell, lactose, urea) are included in the literature review. Samples were obtained from Holstein …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 25. 4. 2019

Thesis defence

  • Supervisor: prof. Ing. Gustav Chládek, CSc.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta