Změny v množství a složení mléka holštýnských dojnic způsobené prodloužením laktace – Bc. Jan Čunderle
Bc. Jan Čunderle
Master's thesis
Změny v množství a složení mléka holštýnských dojnic způsobené prodloužením laktace
Changes in the amount and composition of cow milk from Holstein dairy cows caused by prolonged lactation
Anotácia:
Diplomová práce se zabývá analýzou změn v množství a složení kravského mléka holštýnských dojnic způsobených prodloužením laktace. Potřebné informace ohledně složení kravského mléka a podrobnějšího popisu mléčných složek (tuk, bílkovina, somatika, laktóza, močovina) jsou obsaženy v literárním přehledu. Vzorky použité v naší analýze, byly získány od holštýnských dojnic z Farmy Unčovice. Vzorky mléka …viacAbstract:
ABSTRACTThe aim of the thesis was to evaulate and analysis of changes in the amount and composition of cow milk from Holstein dairy cows caused by prolonged lactation.The necessary information regarding the composition of cow's milk and a more detailed description of the milk components (fat, protein, somatic cell, lactose, urea) are included in the literature review. Samples were obtained from Holstein …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 25. 4. 2019
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: prof. Ing. Gustav Chládek, CSc.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesMaster programme / odbor:
Agricultural Specialization / General Agriculture
Práce na příbuzné téma
-
Závislost dojivosti a zastoupení složek mléka na pořadí laktace u jerseyského skotu
Anna Spalová -
Selenium in the diet of dairy cows in organic farming, Final thesis,
Vladimír Šnajdr -
Vliv jednotné krmné dávky pro laktující dojnice na užitkovost, složení mléka a Body Condition Score
Veronika Řeháková -
Hodnocení směsných krmných dávek pro dojnice pomocí jejich posouzení na separátoru krmiv
Andrea Tomášková -
Vliv kvality siláží a složení směsné krmné dávky pro dojnice na kvalitu mléka
Vladěna Hrazdirová -
Hodnocení kondice dojnic a její vztah k výživě dojnic v laktaci i u dojnic stojících na sucho.
Vladimír Kopal -
Program Ovoce, zelenina a mléko do škol na prvním stupni základní školy
Lucie Petruchová -
Projekt Ovoce, zelenina a mléko do škol na 1. stupni základních škol
Veronika Srncová