Aromatické látky v potravinách – Bc. Monika Mareková
Bc. Monika Mareková
Bachelor's thesis
Aromatické látky v potravinách
Flavouring substances in foods
Anotácia:
Tato bakalářská práce se zabývá hlavními aspekty aromatických látek v potravinách. Úvodní část práce je zaměřena na stručnou charakteristiku interakcí mezi potravinovou matricí a aromatickými látkami vzhledem k vnímání jejich senzorických vlastností. Následně se práce soustředí na popis specifických požadavek pro vývoj, výrobu, legislativní zastřešení a monitoring přijmu aromatických látek, ale taky …viacAbstract:
This bachelor thesis deals with the main aspects of flavourings in food . The initial part of the thesis is focused on a brief description of basic interactions between the food matrix and the flavouring agent and its impact on sensory perception characteristics. Furthermore, it describes the specific attributes of developing, manufacturing, legislation and intake estimates of flavourings, but also …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 11. 2. 2014
Identifikátor:
https://is.muni.cz/th/ber8v/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 11. 2. 2014
- Vedúci: RNDr. Jiří Totušek, CSc.
- Oponent: doc. MUDr. Jan Šimůnek, CSc.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Lékařská fakultaMasaryk University
Faculty of MedicineBachelor programme / odbor:
Specializations in Health Science / Dietitian
Práce na příbuzné téma
-
Chuť na kremroli aneb upocené letní odpoledne
Jan PISKAČ -
Chuť barev
Daniel DUFEK -
Motivace žáků SZŠ, aneb vytrácí se během studia chuť pomáhat druhým?
Alena Dvořáková -
Marketingová a komunikační strategie kuchařky S jídlem roste chuť
Petra Kovácsová -
Senzorické vlastnosti chmele a jejich vliv na chuť a vůni piva
Karolína Mašková -
Dobrou chuť!
Žaneta Chrobočková -
Vůně a chuť vína
Marika Tesařová -
Chuť a její různé aspekty
Ivana Rufferová