Využití netradičních asijských zeleninových druhů – Kateřina Nollová
Kateřina Nollová
Bakalářská práce
Využití netradičních asijských zeleninových druhů
The use of unconvential Asian vegetable species
Anotace:
Cílem této bakalářské práce bylo vybrat a popsat méně známé druhy asijských zelenin. Bylo charakterizováno 21 druhů. Byl k nim uveden původ, popis, způsob pěstování, možnosti využití a také jejich nutriční hodnoty. Byl proveden průzkum dostupnosti netradiční asijské zeleniny v různých obchodních jednotkách. Z popsaných zelenin byly vybrány zeleniny vhodné pro pěstování v našich klimatických podmínkách …víceAbstract:
The aim of this work was to select and describe the less known species of Asian vegetables. 21 kinds was characterized. There was stated the origin, description, method of cultivation, utilization as well as their nutritional value to them. It was made a survey which evaluates the availability of the unusual Asian vegetables in different markets. From the described vegetables were selected vegetables …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 14. 5. 2015
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Tomáš Kopta, Ph.D.
- Oponent: Libor Dokoupil, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Zahradnické technologie / Zahradnictví
Práce na příbuzné téma
-
Vliv podmínek pěstování na biologicky aktivní látky v netradiční listové zelenině.
Markéta FRIEDBERGEROVÁ -
Biologicky aktivní látky v netradiční listové zelenině
Markéta FRIEDBERGEROVÁ -
Sledování biologicky aktivních látek v asijské zelenině z čeledi Brukvovité
Martina SVOBODOVÁ -
Charakteristika netradičních druhů zeleniny z čeledi Cucurbitaceae a jejich využití
Pavla Zelená -
Nutriční hodnota celodenních diet pro běžnou populaci
Markéta Růžičková -
Inovace receptur masných výrobků s ohledem na nutriční hodnotu
Markéta Janík Piechowiczová -
Vliv způsobu tepelné úpravy masa antilopy losí (Taurotragus oryx) na nutriční hodnotu, technologické a organoleptické vlastnosti
Markéta Kraus -
Průzkum B2C a B2B trhu kuřecího trhu v ČR
Tim Poláš
Název
Vložil
Vloženo
Práva