Bc. Jana Hrazdirová

Master's thesis

Senzorické hodnocení kančího pachu ve vepřovém mase

Sensory evaluation of boar taint in pork
Abstract:
V první části diplomové práce jsou zpracovány informace o senzorickém hodnocení vepřového masa a také o problematice kančího pachu, který je způsoben akumulací androsteronu, skatolu a v menší míře indolu. U nekastrovaných samců prasat se mohou vyskytovat charakteristické pachutě v závislosti na výskytu právě kančího pachu. Kančí pach je možné eliminovat chirurgickou kastrací, avšak to je časté téma …more
Abstract:
In the first part of the thesis, information is processed on the sensory evaluation of pork and also on the issue of boar taint, which is caused by the accumulation of androsterone, skatole and, to a lesser extent, indole. In non-castrated male pigs, characteristic odors may occur depending on the presence of boar taint. Boar taint can be eliminated by surgical castration, but this is a frequent issue …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 21. 4. 2024

Thesis defence

  • Date of defence: 22. 5. 2024
  • Supervisor: Ing. Kateřina Zadinová, Ph.D.
  • Reader: Luboš Brzobohatý, externi

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů
 
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights
Theses iiqer5 iiqer5/2
21/4/2024
  • Co je jinak přidání souboru

    Soubor nebo složku lze nahrát pomocí tlačítka Přidat.
  • Co je jinak další operace se soubory

    Podrobnosti lze zjistit označením příslušného řádku.
  • Co je jinak pohled pro experty

    Pro častou práci je možné zvolit režim Více možností.
  • Co je nové vyhledávání souborů

    Vyhledávaný výraz můžete zadat přímo do adresního řádku.
  • Co je nové rychlý přístup k souborům

    Pomocí funkce Nedávné je možné se rychle vrátit k právě prohlíženým souborům. Oblíbené soubory je také možné označit Hvězdičkou.
  • Co se chystá

    Připravujeme další vylepšení pro mobilní zařízení.