Polyfenoly ve víně a jejich vliv na buněčnou smrt. – Bc. Martina MAJKUSOVÁ
Bc. Martina MAJKUSOVÁ
Master's thesis
Polyfenoly ve víně a jejich vliv na buněčnou smrt.
Wines Polyphenols and their Impact on Cell Death
Abstract:
Blahodárné účinky střídmé konzumace vína souvisejí s obsahem a složením polyfenolic-kých látek. Jejich antioxidační a protinádorové účinky byly mnohokrát prokázány v růz-ných studiích. Cílem diplomové práce bylo sledovat vlivy polyfenolů extrahovaných z révy vinné na proliferační aktivitu nádorových a imortalizovaných buněk. Antiproliferační efekt byl hodnocen in vitro za použití různých koncentrací …moreAbstract:
Beneficial effects of moderate wine consumption are related to the content and compositi-on of polyphenolic substances. Their antioxidant and anticancer effects have been demon-strated in various studies for many times. The aim of this thesis was to determine the ef-fects of polyphenols extracted from the grapes on the proliferative activity of tumor and immortalized cells. Antiproliferative effect …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 2. 5. 2012
Accessible from:: 2. 5. 2012
Thesis defence
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
MAJKUSOVÁ, Martina. Polyfenoly ve víně a jejich vliv na buněčnou smrt.. Zlín, 2012. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 2.5.2012
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 2. 5. 2012 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Technology, Hygiene and Economics of Food Production