Bc. Martina MAJKUSOVÁ

Master's thesis

Polyfenoly ve víně a jejich vliv na buněčnou smrt.

Wines Polyphenols and their Impact on Cell Death
Abstract:
Blahodárné účinky střídmé konzumace vína souvisejí s obsahem a složením polyfenolic-kých látek. Jejich antioxidační a protinádorové účinky byly mnohokrát prokázány v růz-ných studiích. Cílem diplomové práce bylo sledovat vlivy polyfenolů extrahovaných z révy vinné na proliferační aktivitu nádorových a imortalizovaných buněk. Antiproliferační efekt byl hodnocen in vitro za použití různých koncentrací …more
Abstract:
Beneficial effects of moderate wine consumption are related to the content and compositi-on of polyphenolic substances. Their antioxidant and anticancer effects have been demon-strated in various studies for many times. The aim of this thesis was to determine the ef-fects of polyphenols extracted from the grapes on the proliferative activity of tumor and immortalized cells. Antiproliferative effect …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 2. 5. 2012
Accessible from:: 2. 5. 2012

Thesis defence

  • Supervisor: Ing. Petr Humpolíček, Ph.D.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

MAJKUSOVÁ, Martina. Polyfenoly ve víně a jejich vliv na buněčnou smrt.. Zlín, 2012. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 2.5.2012

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • Soubory jsou od 2. 5. 2012 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Tomas Bata University in Zlín

Faculty of Technology

Master programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Technology, Hygiene and Economics of Food Production

Theses on a related topic