Genetické markery pro kvalitu hovězího masa – Nicola Darkwahová
Nicola Darkwahová
Bakalářská práce
Genetické markery pro kvalitu hovězího masa
Genetic markers for beef quality
Anotace:
Bakalářská práce se zaměřuje na geny asociované se znaky ovlivňující kvalitu hovězího masa. V první části této práce jsou popsány intravitální faktory ovlivňující kvalitu masa u skotu. Druhá část práce pojednává o kandidátních genech s vlivem na kvalitu hovězího masa. Pro křehkost masa to byly geny CAPN1 a CAST, pro složení mastných kyselin gen SCD a FASN a pro mramorování geny TG a LEP. V poslední …víceAbstract:
Bachelor thesis: Genetic markers for beef quality, focuses on genes associated with traits affecting the beef quality. In the first part of this thesis the intravital factors affecting beef quality. The second part deals with candidate genes affecting the quality of beef. CAPN1 and CAST were for meat tenderness, SCD and FASN for fatty acid composition and TG and LEP for marbling. In the last part of …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 29. 4. 2015
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. RNDr. Aleš Knoll, Ph.D.
- Oponent: Jiří Kuciel, CSc.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Mikrobiologická kvalita masa v průběhu zrání
Adéla Hoferková -
Vliv povrchového ošetření kyselinou mléčnou a zrání v obalech na mikrobiologickou kvalitu hovězího masa
Lenka Prokešová -
Vliv etiky chovu na kvalitu hovězího masa
Adriana Hofmanová -
Charakteristika svalových vláken v mase různých plemen skotu a její vztah ke kvalitě hovězího masa
Nicole Lebedová -
Vliv prodloužené doby zrání na organoleptické charakteristiky hovězího masa
Kristýna Horváthová -
Charakteristika svalových vláken ve vybraných svalech českého strakatého skotu a jejich vztah ke kvalitě hovězího masa
Pavla Dundáčková -
Vliv genotypů pro gen leptin na vybrané kvalitní ukazatele hovězího masa
Karel BENEŠ -
Vliv plemene, stáří a způsobu chovu jatečného skotu na jakostní ukazatele hovězího masa
Jarmila Janochová
Název
Vložil
Vloženo
Práva