Bc. Jana Veselá
Master's thesis
Výskyt kančího pachu ve vepřovém mase
Boar taint in pig meat
Abstract:
Kanečci, produkující maso, byli v minulosti chirurgicky kastrováni bez anestezie nebo analgezie za účelem snížení jejich agresivity a sexuální aktivity a následně i k redukci kančího pachu. Klasická chirurgická kastrace však způsobuje bolest a výrazně narušuje welfare zvířat.Z těchto důvodů se evropské státy dobrovolně zavázaly zastavit konvenční kastraci kanečků od roku 2018.Kančí pach je definován …moreAbstract:
The meat-producing boars were in the past surgically castrated without anesthesia or analgesia in order to increase the fat fraction of the carcasses, reduce their aggressiveness and sexual activity and consequently reduce boar taint. Classical surgical castration, however, causes pain and severely disturbs animal welfare. For these reasons, European states have voluntarily decided to halt the conventional …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 13. 4. 2018
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Jaroslav Čítek, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
VESELÁ, Jana. \textit{Výskyt kančího pachu ve vepřovém mase}. Online. Master's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2018. Available from: https://theses.cz/id/ijosm9/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme / field:
Farm Products Quality and Processing / Farm Products Quality and Processing
Theses on a related topic
-
Exprese genů ovlivňující kančí pach ve vztahu ke kastraci
Anna Schmidtová -
Vliv zkrmování slunečnice topinamburu na hladinu kančího pachu v tukové tkáni kanců
Vladimír Janovský -
Eliminace kančího pachu ve výkrmu kanců.
Klára Rusiňáková -
Možnosti eliminace kančího pachu ve výkrmu kanců
Marta Kestlerová -
Výskyt kančího pachu ve vepřovém mase
Adam Sochor -
Vliv krmných aditiv na hladinu skatolu a indolu u vykrmovaných kanečků
Eliška Císařová -
Eliminace skatolu u vykrmovaných kanečků.
Vojtěch Hunal -
Testace mutací vybraných kandidátních genů asociovaných s hladinami androstenonu a skatolu
Kateřina Zadinová
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights